Splošni pogoji poslovanja

Spletna trgovina alumix.si spada pod okrilje podjetja Impol Servis d.o.o., s sedežem v Slovenski Bistrici. Cilj spletne trgovine je kupcem zagotoviti kakovostne aluminijaste izdelke, polizdelke in material, namenjene tako za profesionalno kot domačo uporabo.

Splošni pogoji uporabe spletne trgovine alumix.si urejajo pravno-poslovni odnos med uporabnikom in ponudnikom spletne trgovine.

Kontakti

Impol Servis | PE Trgovina Alumix

Kajuhova 87

2310 Slovenska Bistrica

Telefon: +386 (0)2 320 3100

E-pošta: info@impol-servis.si

Delovni čas klasične Trgovine Alumix je od ponedeljka do petka med 7:00 in 15:00 uro.

Naročila

Naročanje v spletni trgovini poteka 24 ur na dan, vse dni v letu. Uporabnik lahko naroči izdelke v spletni trgovini na spodaj opisan način:

 • Uporabnik poišče izdelek.
 • Izdelek doda v košarico.
 • Vpiše svoje podatke.
 • Potrdi naročilo.

Po uspešni oddaji naročila kupec na vpisan elektronski naslov prejme potrdilo o naročilu, seznam vseh naročenih izdelkov in morebitne dodatne podatke za plačilo.

Prodajna pogodba je sklenjena, ko kupec izvede plačilo za naročene storitve in ponudnik potrdi prejem plačila.

Cene

Cene, navedene na spletni strani vključujejo DDV in veljajo pri nakupu preko spletne trgovine. Cene so odvisne od cen vhodnega materiala in se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila.

Spletne cene veljajo v trenutku oddaje naročila

Količine

Nakup izdelkov v spletni trgovini je možen v količinah, ki so na voljo oziroma dobavljive. V primeru, da na zalogi ni zadostne količine naročenih izdelkov ali materiala se lahko z uporabnikom dogovori glede drugih možnosti in rokov dobavljivosti. V primeru, da ponudnik ne more zagotoviti naročenih količin izdelkov, lahko kupec odstopi od pogodbe, prodajalec pa mu je dolžen vrniti kupnino, v kolikor je le-ta že bila plačana.

Dostava

Spletna trgovina alumix.si omogoča več načinov dostave:

 • osebni prevzem na lokaciji Trgovine Alumix | Impol Servis d.o.o., Kajuhova 87, 2310 Slovenska Bistrica v času uradni ur (od ponedeljka do petka med 7:00 in 15:00. Le-tega je možno opraviti ob prejetju obvestila, da je material pripravljen na prevzem;
 • dostava preko zunanjih ponudnikov poštnih storitev.

Za določene tipe izdelkov poštna dostava ni mogoča. V tem primeru omogočamo samo osebni prevzem oz. dostavo po sprotnem dogovoru (proti plačilu).

Dolžina daljša od 2.000 mmmožen le osebni prevzem
Teža večja od 40,00 kgmožen le osebni prevzem

Sodelujemo z različnimi ponudniki dostavnih storite. Strošek dostave je vezan na količino oz. kilograme kupljenega in jih krije kupec.

Cenik dostave:

Minimalna težaMaksimalna težaCena brez ddv
0,001,995,25€
2,004,995,70€
5,009,996,30€
10,0014,997,00€
15,0019,997,40€
20,0029,999,10€
30,0039,9911,50€

Kupec mora dobavljeno blago in izdelke ob prevzemu ustrezno pregledati, tako z vidika kakovosti kot količine ter morebitna odstopanja takoj javiti ponudniku.

Načini plačila

Spletna trgovina alumix.si omogoča naslednje možnosti plačila.

Po predračunu ali UPN obrazcu

Po potrditvi plačila po predračunu kupec na vpisan elektronski naslov dobi potrditev o naročilu in podatke za plačilo. Plačilo lahko izvede preko navadnega UPN naloga. Ko prejmemo plačilo vas obvestimo in izvedemo dobavo ali osebni prevzem izdelkov.

S plačilno kartico

Spletna trgovina omogoča tudi plačila s kreditnimi karticami Visa in Mastercard.

Odstop od pogodbe in vračilo blaga

Kupec ima možnost, da v roku 14 dni od nakupa oziroma od prejema izdelka odstopi od pogodbe brez navedbe razloga in vrne izdelek.

Kupec o odstopu od pogodbe obvesti ponudnika preko kontaktnih podatkov navedenih na spletni strani. Šteje se, da je kupec podal odstopno izjavo pravočasno, če jo pošlje v roku, določenem za odstop od pogodbe. Priložena mora biti tudi kopija računa ali drugega ustreznega dokumenta.

Če je kupec blago že prejel in odstopi od pogodbe, ga mora v nespremenjeni količini in nepoškodovano vrniti najkasneje v 14 dneh po obvestilu o odstopu pogodbe. Šteje se, da kupec pravočasno vrne blago, če ga pošlje pred iztekom 14 dnevnega roka za vračilo. Kupec nosi strošek vračila blaga.

Vračilo kupnine (brez stroškov dostave) bo izvedeno najkasneje v roku 30 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe.

Garancija in reklamiranje

Izdelki imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali računu. Dobavitelj izdelka jamči za kakovost izdelka oziroma brezhibno delovanje v garancijskem roku. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil in pogojev na garancijskem listu ter ob predložitvi garancijskega lista, originalne embalaže in računa. Garancijski rok začne teči z dnem prevzema blaga s strani kupca. Garancija velja na območju Republike Slovenije.

Če informacije o garanciji ni, velja garancijska doba po veljavni zakonodaji (na dan 4.4.2020 je le-ta bila 2-leti).

Nepravilno shranjevanje, zaradi česar pride do oksidacije ali nepravilna montaža ni stvar garancije.

Kupec je dolžan o napaki obvestiti prodajalca v roku 60-dni od opazke.

Dobavitelj proti plačilu kupcu zagotavlja popravilo, vzdrževanje blaga, nadomestne dele in priklopne aparate vsaj 3 leta po preteku garancijskega roka.

Garancijo lahko kupec uveljavlja pri ponudniku. Popravilo je treba opraviti v 45 dneh od prejema reklamiranega blaga, v nasprotnem primeru pa blago zamenjati z drugim, enakovrednim in brezhibnim blagom

Stvarne napake

Ponudnik mora kupcu izročiti blago v skladu s pogodbo in odgovarja za stvarne napake svoje izpolnitve.

Napaka je stvarna:

 • če artikel nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet,
 • če artikel nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo potrošnik kupuje, ki pa bila ponudniku znana oziroma bi mu morala biti znana,
 • če artikel nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane,
 • če je ponudnik izročil artikel, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Primernost blaga za normalno rabo se presoja glede na običajne izdelke enake vrste in ob upoštevanju ponudnikovih izjav o značilnostih blaga

Kupec prijavi stvarno napako pri ponudniku preko enega izmed kontaktov, navedenih na spletni strani alumix.si. Kupec, ki je pravilno obvestil ponudnika o napaki, ima pravico od ponudnika zahtevati, da bodisi:

 • odpravi napako na blagu,
 • povrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako,
 • blago z napako zamenja z novim brezhibnim blagom ali
 • vrne plačan znesek.

V kolikor obstoj napake na izdelku ni sporen, vam bomo čimprej, vendar najkasneje v roku osmih dni ugodili. V primeru spora glede obstoja napake pa vam bomo najkasneje v osmih dneh pisno odgovorili.

Varovanje podatkov

Trgovina alumix.si lahko obdeluje sledeče osebne podatke posameznika:

 • Podatki za registracijo: ime, priimek, naslov, elektronski naslov, uporabniško ime, telefonska številka, IP naslov, geslo v kriptirani obliki, datum zadnje prijave, datum kreiranja računa.
 • Podatki ob spletnem nakupu: ime in priimek, naslov, telefonska številka, način plačila, način dostave, naročeni izdelki, morebitni drugi podatki oddani v fazi naročanja ali uporabe spletne trgovine.
 • Drugi podatki kupca v zvezi s spletnim nakupom.

Z registracijo v spletni trgovini uporabnik ponudniku dovoljuje, da z namenom izpolnjevanja pravic iz pogodbenega razmerja ali neposrednega trženja vzpostavi, vzdržuje in upravlja z njegovimi osebnimi podatki za neomejeno časovno obdobje. Uporabnik lahko od ponudnika kadarkoli pisno zahteva, da v 15 dneh trajno ali začasno preneha uporabljati njegove osebne podatke za namen neposrednega trženja.

Osebne podatke bomo obdelovali zgolj za namene, za katerega so bili zbrani. Osebni podatki zbrani na podlagi privolitve (soglasja) se bodo obdelovali do preklica privolitve. Ostali osebni podatki pa se bodo hranili do poteka zakonskih rokov.

Avtorske pravice

Spletna trgovina alumix.si je v lasti podjetja Impol Servis d.o.o. Uporabljeno slikovno ali drugo gradivo je lahko avtorska last drugih oseb. Vse pravice pridržane.

Splošno

Ponudnik si pridržuje pravico do sprememb teh pogojev brez predhodnega obvestila.

Vse morebitne spore, ki bi nastali ob uporabi spletne trgovine med kupcem in ponudnikom, bosta stranki poskusili rešiti sporazumno. V kolikor to ne bo mogoče, je pristojno sodišče v Maribor.

Pomoč in dodatna vprašanja

Za morebitna vprašanja ali nejasnosti smo za vas v okviru rednega delovnega časa z veseljem dosegljivi na:

Telefon: +386 (0)2 320 3100

E-pošta: info@impol-servis.si

Veljavnost: od 07.03.2024